Omgevings
vergunning
Een omgevingsvergunning is een officiële toestemming die door de overheid wordt verleend voor verschillende activiteiten die invloed hebben op de fysieke leefomgeving. In Nederland is de omgevingsvergunning geregeld in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo). Deze vergunning is nodig voor uiteenlopende activiteiten, waaronder (ver)bouwen
Werkzaamheden
Aanbouw/Uitbouw
Balkon
Bestemmingsplanwijziging
Bijgebouw/Garage
Carport
Constructieve wijziging
Dakkapel
Dakopbouw
Dakterras
Dak vervangen
Erker uitbouw
Funderingsherstel
Gevelwijziging/kozijnen
Herontwikkeling
Illegaal bouwplan legaliseren
Interne verbouwing
Kelder of souterrain
Monumenten
Nieuwbouw
Overkapping
Prefab
Samenvoegen
Serre uitbouw
Slopen
Splitsen
Terrasvergunning
Nokverhoging of dakverhoging
Wijzigen brandscheiding
Waarom een omgevingsvergunning?
Kort maar krachtig: een omgevingsvergunning is nodig om ervoor te zorgen dat er niet “zomaar” gebouwd wordt. De gemeente bewaakt de woon- en leefkwaliteit van haar omgeving door grondig te controleren of deze bestemmingsregels gehandhaafd worden. Het niet hebben van een vereiste omgevingsvergunning kan leiden tot juridische sancties, zoals onnodig lange rechtelijke processen, verplichte bouwstoppen en/of fikse boetes.
Gelukkig kan dit allemaal voorkomen worden door een deskundige in te schakelen. Delfgou Vastgoed inzetten voor uw ontwikkelingsproject(en) biedt verschillende voordelen. Een bouwkundig adviseur beschikt ten eerste over diepgaande kennis van bouw- en vastgoedregelgeving, wat essentieel is om processen te versnellen en knelpunten te minimaliseren. Daarnaast beschikken wij over een groot netwerk van overige specialiteiten (o.a. betrouwbare constructeurs, ecologische adviseurs en geotechnici) waar u mee te maken kan krijgen binnen het ontwikkelproces.
Proces van omgevingsvergunning aanvraag
Bij het aanvragen van een omgevingsvergunning moet de aanvrager vaak diverse documenten en informatie verstrekken, denk aan: bouwtekeningen van de bestaande en nieuwe situatie, een bouwtechnisch rapport, een plan van aanpak, milieu-effectrapportages en andere relevante gegevens. De bevoegde instantie beoordeelt vervolgens de aanvraag aan de hand van wet- en regelgeving, ruimtelijke ordening, milieuaspecten, veiligheidsvoorschriften en andere relevante criteria.
Als de aanvraag voldoet aan alle vereisten en er geen bezwaren of tegenargumenten zijn, wordt de omgevingsvergunning verleend. Deze vergunning geeft de aanvrager de juridische toestemming om desbetreffende activiteiten uit te voeren binnen de vastgestelde kaders en voorwaarden.
OFFERTE AANVRAAG
BEHANDELEN
ONZE WERKWIJZE
BESTAANDE SITUATIE
ANALYSEREN
NIEUWE SITUATIE
BEWERKSTELLIGEN
OPLEVERING & INDIENING